Oscar Sunday

I just denna stund är det 40 minuter tills stjärnorna går ut på röda mattan. Idag är det söndag men som man även kan säga Oscar-Sunday. Har varit en sväng på gymmet och varit med Paula och Ute. De två ligger just nu i min säng och kollar på TV:n. Det är det vi kommer ägna oss åt ikväll. Ta det lugnt och kolla på Oscars galan.

Igår skulle jag och barnen åka skridsko. Redo och laddade kommer vi till ishallen men väl där så är det bara att vända i dörren. Trots att vi har ringt dit innan så får vi inte komma in då man ska var medlem eller ta lektion o blaa bla bla... I stället tog vi en tur till bowlinghallen. Efter ett par timmar med barnen så kunde jag träffa mina kompisar. Kvällens höjdpunkt stod definitivt Ute för. Hon tatuerade sig ! :) Själv köpte jag mig en Ipod.
Nu ska jag ägna mig åt tv:n.
Paula stöttar Ute som skriver på avtalet för tatueringen :)

hej

Vaknade av plogbilen idag, tittade ut genom fönstret och såg ett vitt landskap. Det var ganska svårt att ta in med tanke på att de två senaste dagarna har det varit vårkänslor på högnivå. Varmt har det varit, 10-15 grader C och solen har skinit på oss.
Igår var jag hemma hos min LCC Carina. Hela gruppen var samlad. Vi satt och pratade och fikade hela kvällen. Trevligt som alltid.
Nu har jag siktet inställt på vår och hoppas att snön smälter fort som attan.

Semledagen utan semlor

Efter att ha kollat runt på aftonbladet och lite andra bloggar inser jag att idag är det självaste semledagen, fettisdagen eller vad man nu säger. Spelar egentligen inte så stor roll vad dagen kallas, det som spelar roll är ju att man äter semlor, i alla fall om man bor i Sverige. Har inte sett till en endaste semla idag och synd är väll det för jag älskar verkligen semlor.

 

Det jag har sett till desto mer är barn. Nu är det vinterlov så förutom en tre timmar art camp så har jag spenderat dagen med barnen. Det är lite tufft att aktivera dem ibland då det de gillar mest är att titta på tv men inte får titta på tv på dagarna. Dagen gick i alla fall, nu är det bara att ladda upp för nästa. Hoppas på fint väder så vi kan spendera lite tid ute.

Just nu hade det suttit fint med en sån här...




Bilder

Från gårdagens museumbesök och promenad på highlinen....












Söndagskväll

Ser att det har varit lite dåligt med skrivandet nu i veckan men så blir det ibland. Har verkligen inte känt för att skriva och sen så har det ju inte hänt så mycket spännande heller för den delen.

 

I skrivandets stund är det en sen söndagskväll, sitter med trötta fötter och knåpar ihop ett par rader. Jag och Ute har varit inne i city hela dagen. New York City är verkligen underbart. Jag kommer sakna det så mycket när jag kommer hem. Dagens huvudmål var ett besök på MoMA (Museum of Modern Art). Konst kan vara absolut vad som helt, det är ett som är säkert. Gillade verkligen det stället. Efter det blev det lunch för att sedan ställa in siktet på the High Line Park. Efter att ha promenerat på High Linen var vi himla förvirrade någonstans på sydvästra Manhattan. Efter mycket om och men så tog vi oss ur vårt vilsna läge och tog oss till vår favoritaffär i SoHo. En tur men tunnelbanan så var vi tillbaka på Grand central där vi hoppade på tåget hemåt.

 

Tänkte lägga upp lite bilder från dagen imorgon. Än så länge får ni hålla tillgodo med en bild på min fina lilla vän Ute på tåget hem.



FBI är i huset

Har precis har precis avslutat en lyckad jakt på en rysk brottsling. Jag slog ner henne med mitt basebollträ medan resterande FBI sköt henne. Nu är brottslingen så död hon kan vara, skönt för nu kan jag sova tryggt inatt.

 

 

Alla hjärtans dag och barnen är höga på socker då de har ägnat dagen åt att äta godis i skolan.Skriver ett par rader nu när dagens arbete är avslutat. Om en stund blir jag upphämtad och sen bär det av mot Starbucks för ännu en kaffe och babbel fylld  kväll :)



Happy Valentine's day!

 



Saturday in the city

En heldag i city är precis vad man behöver ibland. Efter besök på American museum of history, Guggenheim, lite shopping, middag och fika så kunda vi nöjda och glada sätta oss på tåget hem.

onsdag

Har varit hemma med tjejen idag, var faktiskt inte så himla ansträngande då hon är en riktig läslus. Hon kan utan problem sitta och läsa i timmar i sträck om ingen stör henne. Morgonen började med en ordentlig spya över hela golvet i köket. Har aldrig sett något liknande, den var genomskinlig. Med med en aning hög temperatur och en rasslande hals så var hon inte särskilt kry.



Det kommer bli ett par underliga dagar här i huset nu. Min värdmamma åkte till Texas idag vilket betyder att det är jag min värdpappa och barnen hemma. Konversationerna kommer bli ytterst fåordiga då herren i huset inte säger mer än vad han behöver. Gillar verkligen inte det då det blir en himla konstig känsla ibland. Det känns som vi tassar om varandra (jag tassar i alla fall runt honom) och mitt i allt sitter  ungarna och är jobbiga. Vill ha lördag för då är jag ledig. Nu gäller det att stå ut.

 



Super Bowl Sunday

Detta är ju som värsta högtiden. Jag och mina vänner tog del av det hela hemma hos Paulas värdfamilj. Fick en genomgång av reglerna sen så kunde till och med jag tillsammans men lite kycklingvingar och nachos njuta av den märkliga sporten vid namn amerikansk fotboll. New York Giants vs New England Patriots gjorde upp i årets Super Bowl. Med tanke på vart jag befinner mig rent geografiskt så borde jag på grund av det hålla på the Giants, så så fick det bli. En match är fyra gånger 15 min, trots det tar det hela fyra timmar allt som allt. Men så får man ju också ha i åtanke att man fick se Madonna uppträda i halvtid och inte att glömma se alla de nya reklamerna på tv. Det sägs lite på skämt att männen gillar Super Bowl just för själva matchen medan kvinnorna bänkar sig för att se de nya reklamerna som släpps under super bowl. Ligger nog lite i det i alla fall.



Jag såg inte riktigt hela matchen men tog mig en titt på datorn idag på morgonen och såg att the Giants vann.

Idag är New York en glad och solig plats att vara på.

 



Kinamat på golvet i mitt rum



-

Precis som jag var rädd för så har hals-ont-monstren tagit över min hals och jag jag inte träna. Detta stör mig något så fruktansvärt. Nog om det.



Igår eller rättare sagt för några dagar sedan så gjorde tjejen en otroligt dum grej, så dum att det inte ens går att skriva om här på bloggen. Resultatet av hennes handling visade sig igår kväll. Det blev en av de där obehagliga stunderna där jag känner att jag hellre hade varit någon annanstans. Det känns bara så fel för jag är ju egentligen inte en i familjen men ändå ska jag stå där mitt i soppan och vara en del av skiten. Lämnade huset så fort jag jobbat klart. Hemma hos Theresa njöt jag Ute, Paula samt kvällens värd av tacos och glass. Ett bra avslut på en mindre bra dag kan man säga.



Man slutar aldrig förvånas.

Det är en sak man alltid kan vara säker på.

 



Brödbak

Varma vindar väller in över amerikat. Idag har det varit vårkänslor på hög nivå men 15 grader och sol är det svårt att inte ha ett leende på läpparna.

 

Vaknade upp och kände att något låg och lurade i halsen, inte bra, inte bra. Idag är nämligen första februari vilket innebär första dagen på gymmets Cardio Challange. Det är en tävling där det kort och gott gäller att samla konditionstimmar på gymmet. Tränar du 18 eller fler timmar kondition så får du en T-shirt. Wohoo! Tar du det snäppet högre så får du till och med lite pengar och är med och tävlar om andra priser. Vill därför verkligen inte vara sjuk nu i februari. Tog mig i alla fall till gymmet och det gick himla bra. Jag gillar den här tävlingen. Den fungerar som en morot, ännu en anledning till att träna.

 

Efter en mils löpning och lite annat smått och gott så kom Ute och Theresa hem till mig för lite brödbak. Ljuvliga dofter spred sig i huset och brödet smakade underbart gott.


RSS 2.0