unhappy day

Sitter uppe på mitt rum och tar det lugnt, jag har två barnfria timmar nu på eftermiddagen vilket verkligen behövs. Ska uppdatera lite om vad som hänt i veckan hittills. Måndag och tisdag var pojken hemma eftersom att han var sjuk. Pojken surede för att han var hemma. Tjejen ville inget annat än att vara hemma och sjuk. "Varför är världen så orättvis" var hennes standardkommentar under veckans två första dagar. Igår var båda bannen i skolan tack och lov.
Idag är det torsdag och barnen är hemma från skolan idag likaså imorgon på grund av det judiska nyåret. Jag vet att jag inte ska ta åt mig när barnen är jobbiga och säger dumma saker men idag så gick det bara inte stå emot. Idag var nog andra gången sedan jag kom hit som jag faktiskt började gråta under arbetstid. Det är svårt att sätta ord på vad de gör för att få det att brista för mig men idag så blev det bara för mycket. Det handlar om uppkäftighet, att de inte lyssnar, bråk mellan barnen, en vill det ena medan det ändra vägrar och så vidare och så vidare. Efter en för jävlig morgon så blev i alla fall nödlösningen att går på bio då de totalstrejkat alla andra akiviteter. Om en stund ska jag ner och fixa middag och göra de vanliga kvällsuppgifterna. Det är inte alltid kul att vara här, inte dagar som denna.
Imorgon är ochså en lång dag med barnen. Hoppas verkligen att det är på bättre humör då.

En helg i Boston med Emma

För vi har gjort så mycket, för vi har haft så kul. Under en helg i Boston kan man åka till Camebridge och ta en guidad tur på Harvard, åka Boston Duck Tour, äta god mat, se the Blue Man Group, hänga i parken, träffa en gammal au Pair kompis (jag, Emma och Jennifer som flög tillsammans från Göteborg var samlade för en stund), göra fina shoppingfynd och bara njuta av en vacker stad.
Här kommer lite bilder:
Alla ville vara på bild emd USA:s tredje mest fotograferade staty, Mr Harvard













Om amerikanare och lite annat

Står vis busstoppet med Ute som vanligt idag på morgonen. Jag är så trött så jag nästan faller ihop men det är ingen att göra åt. Vi ser löven falla och känner att hösten verkligen är här. Det är ruggigt men ändå lite mysigt. Våran granne kommer förbi och pratar med oss. Hon har också uppmärksammat höstens ingång och kläcker denna oerhört smarta kommentar.

"Har ni också det så här här hemma? Att löven blir gula och faller av på hösten och att årstiderna ändras?" Ute och jag: "Öhhh ja"

Ja så är det verkligen här. Många amerikanare vet verkligen ingenting om någonting som är utanför USA:s gränser eller inte har med USA att göra. USA är allt, USA är bäst, USA är allt man behöver veta. Enligt amerikanarna. God bless America

Idag har jag hittills jobbat, tränat och varit i skolan. Nu dricker jag varmchoklad och väntar på att snart börja jobba igen. Det ska tydligen vara någon sorts picknick på skolan 5-7 för barn och föräldrar (och au pairer). Mina värdföräldrar tyckte att det kunde vara kul för mig att vara med. Är inte så säker på om jag tycker det, särskilt inte nu när det spöregnar.

Imorgon åker jag till Boston vilket ska bli jättekul. Ska ha en weekend där tillsammans med Emma en tjej jag flög hit med. Tåget jag ska ta går hemifrån mig vid 04.28 imorgon. Med tanke på morgondagens tidiga uppstigning så blir det sängen tidigt ikväll. Jag blir inte gammal ikväll som pappa hade sagt.



Trevlig helg!


torsdag

Efter att ha satt ett par stökig barn på skolbussen idag på morgonen så åkte jag in till Mount Kisco för att träffa en en ny tjej som heter Andrea. Egentligen så är det fel att kalla henne ny för hon har varit här längre än jag men för mig är hon ny på så vis att vi inte umgåtts innan. Vi har träffats snabbt några gånger men aldrig träffats på riktigt. Dagen har i alla fall varit mycket trevlig. VI började med med en kaffe på Starbucks för att sedan åka till Tjmaxx, en sån där affär som har lite allt möjligt som jag i vanliga fall inte ens går in i för det finns så mycket krafs. Har bestämt mig för att åka dit lite oftare för det är en riktigt bra affär där man kan göra riktiga klipp i form av att köpa fina märkeskläder till en billig peng. Efter det åkte vi till White Plains för en lunch. En  bra dag skulle jag säga. Nu sitter jag här och laddar upp för eftermiddgas/kvällspasset. Hoppas att ungarna är på bra humör kväll.




Cheescake och Lejonkungen

Efter ytterligare en kanon helg sitter jag nu här framför datorn. Som jag i tidigare inlägg skrivit så var detta en fördelsedagshelg då Ute blev 19 i fredags och Theresa 20 idag. De fick bestämma helgens aktiviteter.  I fredagskväll så skulle vi ut och äta på nyöppnade the Cheesecake Faktory i Danbury, något som vi alla sett fram emot. Deras cheescakes ska tydligen vara något alldeles extra. Det blev inte som vi tänkt oss, att få ett bord skulle ta oss tre timmar, tre hela timmar. Att stället var populärt visste vi och att vi skulle få vänta visste vi men aldrig i tre timmar. Hungriga som vi var så insåg vi att vi inte kunde vänta så länge så vi gick till en annan restaurang. Där åt jag den bästa burgare jag någonsin ätit så jag var glad. Efter middagen så gick vi tillbaka till the Cheesecake Faktory, väntade en timma på bord och fick sedan en efterlängtad cheescake till efterrätt.
Idag söndag så åkte vi in till city för att kolla på Lejonkungen på Brodway. Kan bara säga att det var fantastiskt, underbart bra. Vill se den igen men får nog nöja mig med att lyssna på låtarna från musikalen som jag gör för tillfället. Herrejösses var bra den var!

Födelsedagsfika på Starbucks

Helgens födelsedagsbarn
Redwinecake och kladdkaka

En sömnlös kväll

Försöker jobba på det där med sömnen. Känns som att de senaste veckorna har innehållit alldeles för få sovande timmar, framförallt minns jag senaste gången jag sov ut ordentligt en morgon.

 

Ikväll var min tanke att kolla på ett avsnitt Grey's Anatomy och sedan somna in lite efter halv 10. det funkade inte så nu sitter jag här vid datorn strax efter 11 klarvaken. Tjejen har fått för sig att hon kan komma in i mitt rum hur som helst på kvällarna. Hon knackar inte utan helt plötsligt kan hon bara stå inne i mitt rum med världens bredaste leende full av energi medan jag ligger allt som oftast halvsovande i sängen. Ikväll gick hon steget längre och la sig på mig i sängen. Där tyckte hon att hon kunde ligga så där låg hon ett tag. Jag under och hon över. Vad är det som händer tänkte jag och innan jag han säga något så la hon sig bredvid mig tog en kudde och drog täcket över sig och sa godnatt. Där låg vi ett tag tills jag tänkte att nu fick det vara nog. Informerade henne om att hon är välkommen in på mitt rum men att jag skulle uppskatta om hon knackar först och att det nog ändå är bäst att vi sover i var sin säng. Hon tycket det var en ok deal och kilade in till sig Det var första störningsmomentet till min ickesömn ikväll.

 

Störningsmoment nummer två är armsmärta. Killen och jag hade tidigare ikväll någon form av krambrottningslek vilket resulterade i att jag ramlade baklänges och slog i armbågen. Nu har en obehaglig smärta spridit sig i armen, upp i axeln och ut i ryggen.

 

Störningsmoment tre är oviktiga telefonsamtal och sms precis i insomningsögonblicket.

 

Störningsmoment fyra. Antingen är det jag som håller på och bli galen eller så finns det snattare i huset. Tuggummi som jag förvarar i en låga försvinner oroväckande fort. Om jag inte tuggar tuggummi i sömnen vilket jag tror och hoppas att jag inte gör så är det någon annan så går in på mitt rum och tuggar mina gummin. Satsar en peng på att det är någon av ungarna. Det stör mig att de inte kan hålla tassarna borta och låta mitt rum vara mitt privata rum.

Är nästan hundra på att någon käkade utav min fina svenska choklad förra veckan med. Det är inte okej.

 

Känner att ett störningsmoment fem är på ingång. Hunger. Får nog kila ner i köket när jag är klar med detta inlägg.

 

För övrigt så har den här veckan flugit fram. Jag har jobbat på som vanligt. I tisdags var jag på min andra lektion på collage och imorgon är det dags för nästa. Det är inte jättekul direkt men något som måste göras. Bakade och åte även kladdkaka idag. Det var längesedan. Paula och jag tänkte bjuda våra vänner på lite gott i helgen då både Ute och Theresa fyller år. Hurra Hurra!


Ne nu måste jag försöka sova.

Godnatt

 



rubrik

Tänkte att jag skulle berätta lite mer om vad som hände i söndags egentligen. Ni vet ju redan att jag träffade på killen i Set Sail, det gjorde för övrigt min dag. Kan inte begripa att jag stöter på honom både i Stockholm och New York.

 

Nåväl, vi tog tåget 6.28 för att vara inne till minnesceremonin för de som omkom under attackerna 11 sep för tio år sedan. Vi hade pratat lite innan om vi verkligen skulle åka in med tanke på alla varningar om nya planerade attacker. Hur som helst så bestämde vi oss för att åka in. Det första vi möts av på tåget är poliser, väl inne på Grand Central, ännu mer poliser. När vi kommer ut på gatan är det mesta vi ser poliser. Säkerhetspådraget var enormt. Vad vi helst ville var att komma till platsen där ceremonin hölls men det var omöjligt. Som jag förstod det så var det endast för familjerna. Vi fick nöja oss med att se det från en storbildskärm. Att ens komma i närheten av en storbild var inte det lättaste. Avstängda gator, poliser, människor i massor och säkerhetskontroller satte käppar i hjulen. Till kom vi ändå någorlunda nära. Vi fick se Bush och Obama tala. Anhöriga läste upp sina döda släktingars namn och sorglig musik spelades. Hu vilken ledsam stämning det var. Trots att jag aldrig har varit med om att det har varit så mycket människor inne i New York förr så har jag heller aldrig varit med om att det var så tyst. Man kände verkligen att det var en speciell dag, det fanns sorgsen stämning i luften.

 

Vi lunchtid fick det i alla fall vara nog med tårar. Sällskapet som för dagen bestod av mig, Ute och Paula mötte upp Rebecca och Steffi för en tur till IKEA. Tog vattentaxin från Pier 11 direkt till IKEA i Brooklyn, gratis var det med, snacka om service. Efter en köttbullslunch och ytterligare en båttur var vi tillbaka på Manhattan. Vid detta laget var vi ganska trötta men vi kunde inte åka hem ännu. Dagens höjdpunkt hade inte varit ännu. I skymningen skulle strålkastare tändas upp där tornen en gång stod. Vi ville beskåda detta som förresten kallas Tribute in Light från Brooklyn Bridge. Väntan på Tribute in Light ägnades åt att strosa genom stan, Chinatown, Little Italy, en tur på Pier 17, fika och studerande av folk. Finns otroligt mycket roliga människor att titta på.

 

8pm befann vi oss på Brooklyn Bridge, det var verkligen värt väntan.

New York är en fantastisk stad, man kan inte säga annat.

 

 


Världen är liten

Igår såg jag denna killen sitta och plinka på sin gitarr på Union Squere, han var ganska dålig faktiskt. Han spelade Hey There Delilah. Inget märkvärdigt vid första anblick. Insåg vid andra anblick att jag sett honom förut.

Innan jag åkte till USA så var jag i Stockholm för att skaffa visum. För att fördriva de sista timmarna innan tåget gick hem så gick jag och mamma runt och tittade lite på stan. På ett ställe står tre killar och spelar, de kallar sig Set Sail. En kille på girarr, en på fiol och en trummande på en plastbunke. Tusan var bra de var! Jag brukar aldrig köpa skivor av folk på gatan men denna gång kunde jag inte låta bli. Köpte en skiva, fick den signerad, pratade lite, berättade att jag var i stockholm för att fixa visum så jag kunde åka till USA. Set Sail kom från Australien, de fick dagarna att gå genom att åka runt i världen och spela och vänta på sitt genombrott. Inga konstigheter med det.

Killen som satt ensam på Union Squere var ju en tredjedel av Set Sail. "Vart har du dina kompisar?" sa jag. De låg på hotelllrummet och sov. Brandon som jag nu vet att han heter hade fått en parkeringsbot och var nu tvungen att tjäna ihop pengar för att kunna betala den. Vi pratade lite och jag sa att jag hade sett honom och hans band tidigare i sommar i Stockholm. Hur lunstigt är det inte att jag nu lyckas se honom i New York! Senare på kvällen skulle de vidare till Philadelphia.

Köpte Set Sails nya skiva och gav den stackars pojken lite extra pengar till sin parkeringsbot.
Som sagtt världen är ändå bra liten.

11/9

Klockan är 6 på morgonen. Alldeles snart tar jag tåget in till city för att hedra offren som omkom för tio år sedan men även i förhoppning om att få se en skymt av President Obama.
Good morning

torsdag

Lägger två bra dagar bakom mig och ser fram emot imorgon. Idag är jag en glad au pair. I och med att barnen gå i skolan så har jag ganska så mycket fritid under veckorna. Det är en ypperlig tid att hitta på roliga grejer. Senaste tiden har jag tänkt ganska mycket på mat, det kanske låter konstigt men jag saknar maten hemifrån så otroligt mycket. Så igår kom Paula och Theresa över till mig för lite brödbak. Vi bakade mitt favoritbröd, det blev faktiskt lyckat och smakade nästan exakt som hemma, mmm.

Idag var ännu en bra dag. Efter att ha lämnat barnen vid busstoppet på morgonen åkte jag och Paula till ett mall i närheten. Vi strosade mest runt, pratade och åt kinamat. Eftermiddagen/kvällen ha varit konstig. Ungarna var galna särskilt pojken, det var bråk, rymning, matvägran och mycket annat trevligt. Men på något lustigt vis så lyckades det vända. Pojken och jag blev bundis igen och körde på som vanligt. Ikväll sa han även något som han aldrig sagt förut som värmde mitt lilla hjärta. Han sa:"Emma, I wanna tell you something, I love you because you care about me" Efter det så kramade han mig. Tjejen var inte sämre hon, sa uppriktigt förlåt för sitt dåliga beteende i morse och slängde sig även hon om halsen på mig. Då kändes det bra.
Idag anlände även mitt efterlängtade paket hemifrån. Inget godis är bättre än svenskt godis. TACK mamma, pappa och Emilia.

Sista dagen på sommarlovet

Detta har firats med en tio timmars arbetsdag. Tio timmar i streck med barnen är inget man längtar efter med det har faktiskt gått himla bra. Vi har gjort lite allt möjligt, köpt grejer inför skolan, åkt till skolan för att ta reda på vilket klassrum killen ska till(han var lite orolig att han inte skulle hitta imorgon), lekt, bråkat och lekt och bråkat lite till. Jag fick en bamsekram av tjejen när jag sa att vi skulle göra Swedish pankakaes dagen till ära. Det blev lite smått kaos i köket när båda barnen skulle vara med och vända pannkakorna men det gick till slut. Ja de där pannkakorna går verkligen hem hos alla. Min värdmamma kom hem när vi precis skulle äta, hon tog en sen var det kört för henne. Hon stod vid köksbänken, åt pannkaka efter pannkaka och förundrades över hur goda de var. Pricken över i:et var min nykokta jordgubbssylt.

Nu har jag i alla fall precis slutat, skulle egentligen vilja lägga mig och sova direkt men det går inte för idag är det tisdag och det är lika med Starbuckskväll.

 



Vipps så var veckan slut och det blev helg igen

LÖRDAG
Jobb 8.30-13.30, finns inte så mycket att säga om det egentligen. Efter det åket jag och Ute till en Park för att möta upp några andra tjejer. Saskia fyllde 20 år, det firades med picknick i solen. Träffade lite nya tjejer vilket var himla skoj. På kvällen tog vi tåget in till NYC, åt på Ellen's Stardust Diner. Ett häfligt ställe där man bjuds på middagsunderhållning i form av sjungande serveringspersonal. När vi var mätta i magen vandrade vi vidare på Manhattans gator, kollade på folk och drack en massa Starbuckskaffe. Ligger i princip ett Starbucks i vartenda hörn.. Väl hemma i min säng var jag 2 på natten.
En stackars häst på Times Square

SÖNDAG

Veckans höjdpunkt. På dagordningen idag stod Baseball. New York Yankees tog emot Toronto Blue Jays på Yankee Stadium. Under drygt tre timmars spel fick vi beskåda fyra Homeruns och en Yankee seger. Vi kom fram till att baseball egentligen är en ganska långtråkig sport. Det är mycket dödtid och missade bollar. Jag ska nog inte säga det till en amerikanare för här är baseball det bästa som finns och spelarna är kungar. Underhållningen under matchen stod storbildskärmen för minst lika mycket som spelarna på plan. Där visades tävlingar, gamla klipp, publik och en massa andra konstigheter hela tiden. Jag och mina kära Au pair vänner pratar mycket om hur konstiga vi tycker amerikanarna är och hur lustigt det här landet är. Jag skulle kunna skriva en lång lista. Varför ska man till exempel mitt under pågående match avbryta spelet för att publik och spelare ska ställa sig upp och sjunga God bless America?

 

Nu har jag i alla fall varit på Baseball, summa sumarum så var det en kul upplevelse och jag har varit med om ännu en helg här i Amerikat.

Yankeey Stadium från tågstationen

Saskia, Christian, Emma & Ute

Nu är det snart läggdags. Ny vecka, nya grejer på gång. På onsdag börjar barnen skolan och på fredag börjar jag skolan. Ja så är det. På tisdagar och fredag kommer jag under hösten läsa kursen American Idioms and Slang på Manhattanville Collage. Imorgon är det Labour Day, jag behöver bara jobba fyra timmar på förmiddagen. Det är svårt att fatta att hösten är på ingång med skolstart och allt vad det innebär med tanke på att vi alla brände oss ordentligt idag på matchen. Det känns som att sommaren kommer hänga i ett tag till.

 

Godnatt

 


Hemmaplan igen

Kom tillbaka från Eves syster för ett par timmar sedan. Stället där de bor heter föresten Concord, en liten stad med mycket historia. Det var i Concord som Amerikanarna för första gången stod upp mot Britterna och den Amerikanska revolutionen tog fart på riktigt. Under vår lilla Concordvistelse, har vi spenderat en hel del tid i lekparken, jag turistade lite på egen hand inne i Concords centrum, vi har varit på ett museum men annars har vi mest tagit det lungt hemma hos familjen. Jag tycker verkligen om dem, familjen består av min värdmammas syster syster som sagt, hennes man och deras son som är 9 år. Snällare männsikor får man leta efter. Men som dom säger borta bra men hemma bäst. Det var himla skönt att komma hem igen och att ha el vatten och Internet igen gör ju inte saken sämre.
Main street i Concord
Hos Sally Ann köpte jag en supergod macka, cappuccino och kaka.
Önskar jag fick lägga upp bilder på barnen framifrån, här får ni i alla fall se dem bakifrån..

RSS 2.0