Ingen el, inget Internet...

Irene kom och gick. Hon lämnade efter sig ett stöm och -Intenetlöst hem.
Skadorna utomhus var inte så stora just där jag bor men det var riktigt illa på andra ställen. Ingen vet när vi få elen tillbaka vilket är väldigt frustrerande.
Min värdmamma fick nog och bjöd in sig själv till sin syster och hennes familj som bor utanför Boston. Vi kom för en timma sedan. Jag har precis tagit en väldigt välbehövlig dusch och har nu min första kontakt med omvärlden.
Till alla er med elektricitet och Internet; Njut!
Jag hoppas innerligt att allt är återställt när vi kommer hem.

Lugnet före stormen

Utanför fönstrett är det nästan vindstilla. Iband kommer stötsskurar för att sedan tvärt avta. Man känner att något är i luften. Imorgon kommer hon, den fruktade Irene.


Idag är det lördag och jag jobbade som vanligt 8.30-13.30. Vi hängde lite hemma, var på bibblan, kollade på valpar i en affär med det passande namnet Puppies, Puppies, Puppies och åt mat på Mount Kisco Diners. Det gick ganska så smärtfritt idag. Barnen har lite olika känslor inför Irene imorgon. Tjejen tycker att det ska bli jättespännande och hon har förbärett väldigt noga. Hon hart plockat fram alla ficklampor och ljus som finns i hela huset. Hon är också ansvarig för att alla ska få en någorlunda dräglig stund nere i källaren imorgon om det blir riktigt illa. På en lista har hon noga antecknat vad alla vill roa sig med när vinden viner. Känner att jag inte har så mycket att välja på så jag ska läsa en bok...
Pojken är mer rädd än förväntansfull, jag förstår honom.
För min del så är Irene inget jag ser fram emot, går det illa så kan hon ju förstöra en hel del. En sak hon redan har förstört är min helg. Irene lyckas pricka min lediga dag och kommer hålla mig fången i husets källare tillsammans med familjen.
Jag och Ute ska till A&P och förbereda oss så gott vi kan inför orkanen. Med det menar jag köpa en massa glass och godis. Plockade även fram monopol och några filmer. Det får bli kvällens nöje.

.

Ibland känns det bara inte bra. Som idag. Känner mig ensam, saknar nära och köra hemma, sakar RIKTIG mat. Kommer sakna Theresa som ska åka bort, hon kommer vara upptagen varje helg fram till slutet av oktober. Helt otroligt. Känns inte bra att vara hemma i huset. Har inte skrivit om detta innan men min värdpappa opererades för exakt en vecka sedan. Han låg kar på sjukhuset tills i tisdags, just nu är han hemma för att återhämta sig ett par veckor. Veckorna innan operationen för att inte tala om veckan då han låg på sjkuhus har varit väldigt jobbiga. Det har varit en annorlunda stämming, en oro har legat i luften i huset. Min vanligtvis så härliga och pratglada värdmamma har varit mer nedstämd och tystlåten. Man har märk att hon har varit väldigt orolig. Mår inte familjen bra så mår inte jag bra.

Oh för att göra det hela lite bättre så får vi med största sannolikhet besök av Irene till helgen, orkanen Irene. Förhoppningsvis så kommer vi klara oss ganska bra då vi bor en bit från kusten. "Tur att vi bor på en kulle" som min värdmamma sa. Ju högre upp desto bättre. Nåja orkan eller inte, det blir ingen dag vid poolen på söndag som jag hoppats på för oväder det kommer det bli.
Ute som har varit bortrest med familjen i drygt en vecka är i alla fall hemma igen. Skönt att ha tillbaka sin granne igen. Hon kommer nog över en sväng och bara pratar lite ikväll.
Detta blev ett mindre positivt inlägg. Hoppas på en återställd värdpappa och solsken så snart som möjligt.

Måndagkväll

Har precis varit inne i tjejens rum och sagt godnatt till henne. Dessförinnan läste jag Nicke Nyfiken och nattade pojken. På måndagskvällar jobbar jag alltid till 21.30 då mamman i huset jobbar sent. Det är oftast helt okej så länge de somnar som de ska. Om jag har tur nu så har jag bara en timme kvar då jag "Måste vara redo om något händer" efter det får även lilla jag krypa ner i sängen.

Någon vänlig själ har lämnat de tre första säsongerna av Grey´s Anatomy i mitt rum. Ska avsluta min dag med ett avsnitt senare ikväll. Det kommer bli min godnattsaga de närmaste veckorna. Sen är det även så fint att på biblioteken så kan man låna både filmer och TV serier. Har bestämt mig för att under mitt år här försöka se alla avsnitt av Grey´s Anatomy, Glee, Gossip Girl och Desperate Houswives. Ska ta igen för mitt icke-serie-tittande i mitt förra liv i detta liv.

Ne nu ska jag kolla till hur det står till med soveriet hos barnen.

Godnatt

 



Helgen som varit

I lördags var det ombytta roller. Vi glömde bort att vi var Au pairer för en dag och blev barn igen. Jag Paula, Theresa och Emma åkte till nöjes och vattenlandet Lake Compounce i Conneticut. För ovanlighetens skull så var finnarna i majoritet då det annars alltid är tyskarna som är flest.
Paula, Theresa, Emma, Emma

När jag väl satt där uppe och insåg hur högt det faktiskt var och vilka lopar som väntade så ångrade jag mig ganska mycket...




Vi tog en 30 min lång linbanetur och fick en fin utsikt.




Nu är det söndagskväll och jag sitter på mitt rum och skriver ett inlägg på bloggen. Fötterna är fulla av blåser efter en dag av promenerade, för det är vad jag gjort idag. Gått i massor. Jag Theresa och Paula åkte in till New York city idag för att strosa runt lite. Började på Madison Avenue där vi upptäcke att de stängt av avenyn för att en massa kineser skulle kunna ha en marknad. Det var hur mycket folk som helst. Det luktade av matos överallt och i var och vart annat stånd kunde man köpa två par märkes glasögon för 10 dollar. Undrar om man kan hitta mer oäkta glasögon någonstans. Det var nära att jag köpte en väska men jag lät bli.
Sen gick vi vidare för att ta en tur i Central Park. Efter det började den stora marschen ner till Soho, vet inte hur länge vi gick men vi gick och gick och jag kände hela tiden hur mitt skoskav blev värre och värre. Väl framme i Soho insåg vi att nästa gång tar vi tunnelbanan men även att den var en väldig mysig del av Manhattan. Många fina caféer och restaurnager och inte alls lika stimmigt som på många andra platser på Manhattan.
Theresa, Columbus & jag



Brodway/Fifth av

Hon kände sig hemma


Fredagkväll

Regn, blixtrar och åska som så månag andra dagar de senaste veckorna. Jag, Paula och Theresa åta glass på Ben&Jerry´s glassbar, strosade runt på Target, affären som har allt och lite till för att sedan avsluta kvällen hemma hos Theresa.
Idag är det sol (än så länge)

tisdag

Flydde precis upp på mitt rum. Klockan blev prick 18.00 och jag avlägsande mig snabbt från köket och kaoset. Kan höra hur killen skriker "I hate homework" och jag ser framför mig hur tjejen sitter och klabbar med maten med sina fingrar. Fy vad jag är trött nu. Denna vecka är inte rolig. Ungarans camp är över vilket betyder att jag måste vara hemma mycket mer med barnen. Om tre veckor börjar skolan, måtte dessa veckor gå snabbt.

Sitter och väntar på att kära Sofie ska logga in på skype. Tänk vad mycket jobbigare allt skulle vara utan skype. Efter det ska jag till starbucks precis som alltid på tisdagskvällar. Hoppas på en bra kväll :)

Regn och rusk

Lördagskvällen bestod av kinamat och bio i Danbury. Jag med mina fina köregenskaper var chaufför för kvällen. Att ta sig dit går ju helt okej med hjälp av gps eller övriga i bilen som kan vägen. Att sedan köra hem i pissregn och mörker är ju en annan femma. Att se skylten med texten "Welcome to N.Y state" vad skönt, det är samma sak som nästan hemma.
Vi såg i alla fall filmen The Help. Jag har varit på bio en gång förut där publiken börjar applådera när eftertexterna börjar rulla, då var det Mamma Mia. Igårkväll hände det för andra gången. The Help, bästa filmen på länge.
"Love your John Hall bumper sticker.
Nan says Hi!"

Vad fasen har jag gjort nu tänker jag när vi sätter oss i bilen för att köra hem från bion. Under vindrutetorkaren sitter en lapp fastsatt. Lappar av den sorten brukat inte vara bra. Rusar ut och plockar bort en bit näsduk som okänd skrivit en trevlig liten hälsning på. Vem fasen är John Hall? springer runt bilen ett varv och ser baktill på bilen ett klistermärke med texten "John Hall for congress"


Idag är bästa dagen i veckan, söndag = ledig dag. Planen var att åka till en pool en timme bort. Plan b om solen skulle hålla sig bort vad ett nöjesfält vid ungefär samma ställe. Vi får i stället ta till plan c. Ben&Jerrys i soffan hela dagen. Regnet öser ner och ska göra så hela dagen. Om 20 minuter ska jag möta Paula och Theresa på A&P.

 

Ha en bra söndag :)


.

Lördag och jag har precis slutat jobba. Eller jobba och jobba. Jag har mest gått runt i huset då vi har varit hemma hela förmiddagen. Min värdmammas syster med familj från Boston är på besök över helgen. Första gången jag träffar släktingar så det var kul men det känns konstigt också. Man vet inte hur man ska bete sig vilken roll man har och hur stor plats man sak ta. Att jobba där man bor är komplicerat ibland. Nåväl, släktingarna är i alla fall jättetrevliga. Passade även på att fråga lite om Boston då jag ska dit i september.

Idag tänker jag mycket på vilka fina vänner jag har både i Sverige och och i USA. Det behövs om man ska klara a det här året med alla dess med och motgångar.

Goddag!

Började dagen med lite blåbär, jordgubbar, vaniljyoghurt och flingor till frukost. Det är det bästa målet på hela dagen. Efter en stadig frukost så känner jag mig redo för en ny arbetsdag. Börjar med att göra frukost till barnen som vanligt. När den är klar säger jag varsågoda till dem och ber dem komma till bordet. När de väl kommer tillbaka från "TV-land" ( när de kollar på TV är de i princip okontaktbara, man måste ropa deras namn flera gånger och ibland till och med ställa sig framför dem och vifta med armarna för att få kontakt med dem) och sätter sig vid bordet så får jag i stället för ett tack för maten som jag hoppats på en fet utskällning av tjejen från ingenstans. Hon har då öppnat kylskåpet och ser att det ligger en ny vit ost där inne. Detta är då mitt fel då jag har skrivit upp vit ost på inköpslistan och jag är ju helt dum i huvudet. O hon som bara äter orange ost nu för tiden. Herregud! Har inte någonting med osten att göra och har inte skrivit ost på någon lista någonstans. Jag har blivit van vid att hon kan skrika åt mig för ingenting men denna gången var det lite väl mycket. jag försöker förklara för henne att även lilla jag har känslor, kan ta illa vid sig och bli ledsen och skulle uppskatta ett förlåt. Jag får inget förlåt utan en ny Bitch kommentar av henne lite senare. Resten av morgonen är min ton mot henne väldigt kort. Att få en skit för något man inte har gjort är ingen rolig start på dagen. Det märks verkligen att tjejen håller på att komma in i puberteten Hennes humör går upp och ner som solen. Hennes bror är inte bättre han.

 

Nu sitter jag i alla fall här mitt på dagen. Solen skiner och jag funderar på att gå ut och läsa en bok i det fina vädret. Om lite mindre än tre timmar ska jag hämta barnen från campet. Åh vad jag längtar efter att få träffa dem..

 

Trots stökiga barn så känns livet ganska bra. Hade en jättetrevlig kväll på på Starbucks igår och ikväll kommer Theresa hem till mig för att kolla på film. Theresa är från Tyskland, hon är väldigt fascinerad av det svenska språket hon tycker det låter jätteroligt när jag pratar svenska. Jag håller på och lär henne lite. I dagens läge så kan hon säga dessa ord på svenska:

  • Köttbullar

  • Fan

  • Mat

  • Jag är hungrig

  • Hej

  • Kul




En helg att minnas

Vilken helg! Känns som att jag har hunnit med en massa denna lördag och söndag. Jobbade som vanligt lördag 8.30-13.30. Gick ganska så smärtfritt, kanske berodde det på att jag hade tankarna på vad som komma skulle.
Direkt när jag slutat så slängde jag mig i bilen, körde till tågstationen för att ta tåget in till city. Jag om Emma, en tjej som jag blev kompis med på Au pairskolan den första veckan hade bestämt oss för en weekend tillsammans inne i storstaden. Hotell var bokat, allt var klappat och klart för en kanonhelg vilket det också blev. Lördagen bjöd på shopping och Marry Poppins på Brodway. Söndagen bestod av frukost på Starbucks, en båttur i Central Park, promenad på Brooklyn Bridge och en tur med Staten Island färjan. Vi har turistat ganska ordentligt med andra ord. Tackar Emma för en kanonhelg i New York City men också för att hon har guidat mig genom stadns gator och dess tunnelbanesystem. I september åker vi till Boston. Kul!
Här kommer lite bilder.
Inte alltid så lätt att hålla rak kurs
Vart är vi?

Köttbulleonsdag

Tjejen har tjatat om dessa Swedish Meatballs ett bra tag nu så idag när jag var ledig mitt på dagen så så bjöd jag över Ute och Theresa, två tyska vänner för lite köttbullemakeri. En av dem är vegetarian så hon höll sig till att läsa receptet (på svenska) det lät roligt med hennes tyska brytning. Den andra hackade löken och åt de färdiga köttbullaran. Hon tyckte de var himla goda, det var till och med så att vegetarian Ute blev sugen då hon kände lukten. När ungarna kom hem från campet bjöd jag på köttbullar till middag. Alla åt nöjda och glada. Köttbullarna fick godkänt och jag har även lunch för ett par dagar framåt.



Lyckades också få min hälsosamma värdmamma att köpa socker och vitt mjöl. Jag blev väldigt förvånad över hur lätt det gick. Imorgon ska jag göra pannkakor och blåbärssylt. Mmmm :)



Kvällens arbetspass avslutades med att tjejen kom in till mig och ville prata om lite stuff som hon sa. Hon berättade om killen som hon var kär i och varför hon tror att skulle passa tillsammans. Himla gulligt faktiskt.

Nu ska jag snart skypa lite för att sedan träffa Ute och Theresa lite innan det är dags att sova.

 



Min första hellediga helg

Tänka sig så skönt det kan vara att på fredagkvällen veta att jag kan göra precis vad jag vill på både lördag och söndag. På fredagen blev det bio igen, denna gång Horrrible Bosses. Att sjunka ner i biofotöjlen efter en tuff arbetsvecka och bara njuta av filmen är inte helt fel. Att det var en himla kul film sen gör ju inte saken värre. Skrattade en hel massa åt alla tokigheter. Skrev ju att det varit en tuff arbetsvecka med och det har det verkligen varit. Ungarna måste ha käkat något Nu-ska-jag göra-allt-vad-jag-kan-för-att-Emma-ska få-slita-så-mycket-som-möjligt-med-mig-piller.....

På lördagen åkte jag, Ute och Theresa Till Danbury för att shoppa lite kläder. Det behövs verkligen för jag varvar samma kläder hela tiden. Hittade lite smått och gott. På kvällen var vi bjudna på middag på en resturang I Mount Kisco. I Mount Kisco är jag flera gånger i veckan, det är bland annat där Starbucks ligger som vi samlas på varje tisdag. Där finns även lite affärer och resturanger. En myskig liten stad.  Nåväl middag i Mount KIsco var det. Det är två tjejer som åker hem nu i veckan som ville samla ett gång för att äta en lite avskedsmiddag tillsammans. Vi var ca 15 personer som samlades. Det var lite kul dels för att det känns konstigt för mig att va på en "Hejdå-middag" då jag precis kommit men också för att jag bara pratat med tjejerna som åker hem i ca 5 min förut. Trevligt var det iaf :)
Bilder från middagen - Paula, Saskia & Theresa
Bilder från middagen - Ute, Jag & Louisa


Söndagen steg jag upp tidigt för att ta tåget till Harlem men Kathi. Tjejen som jag träffade i onsdags. Vårt mål var att få uppleva äkta gospel. Vi tar oss genom Harlem till kyrkan men i stället för att få höra på på gospel så möts vi av en galen präst som står och skriker vid altaret. Från publiken hör man folk vråla AMEN och allt känns bar väldigt konstigt. Vi frågar en i kyrkan, hon säger att gospeln börjar 12 men att det är gospel i kyrkan på andra sidan gatan nu. Bra tänker vi och gå över till den andra kyrkan. Där hamnar vi en svinkall gammal gymnastiksal med ytterliggare en galen präst med en ännu galnare publik. Vid 12 har vi fortfarande inte fått höra någon musik och går då tillbaka till den andra kyrkan. Där får vi till sist se och höra lite gospel men den galna prästen och hans predikningar fick vi även utstå under denna timma. Vid två tar vi tåget hem igen. Vid två tar vi tåget tillbaka. Även fast det inte riktigt blev som vi tänkt oss så var det ändå kul. Harlem är väldigt annorlunda om man jämför med södra Manhattan. I Harlem är kriminaliteten stor, de flesta människorna är svarta och många lever i fattigdom. Det känns kul att ha varit där men jag behöver inte åka dit igen. Att gå på Harlems gator när solen gått ner är något jag aldrig skulle göra.

Jag på smutsig gata i Harlem

Galen präst

Taget från Harlems tågstation

På söndagseftermiddagen följde jag med familjen till en restaurang. Såg det som ett tillfälle att både vara lite trevlig och att få lite ordentlig mat i magen. Lasange, ja tack!

Kvällen spenderades på Utes altan med några andra tjejer. Det är den enda personen som jag inte behöver åka bil till, hon bor bara lite längre ner på gatan. Att gå hem när mörkret har fallit på är dock omöjligt om man vill vara säker på att ta sig hem. Fick be om skjuts i 100 m då det är kolsvart ute och gatulampor ej är uppfunna i detta land.




RSS 2.0