Söndag

Paula kom och hämtade mig sen åkte vi till Cheesecake Factory för mat. Tog en Red Velvet Cheesecake till efterrätt. Efter den behöver jag inte äta mer på ett par dagar, är fortfarande mätt. Det satt fint en snöig söndag som denna. Tack och lov verkar det smälta på ganska bra så förhoppningsvis ska allt vara borta snart. Tycker synd om alla träden. De är inte vana vid att bära både snö och löv på samma gång. Överallt ligger knäckta träd. Jag känner knappt igen mig på min gata.

 

Jag är lyckligt lottade för jag sitter i ett varmt hus med både el och Internet. Det är det inte alla som gör häromkring. Barnens skola är bland annat strömlös vilket innebär att imorgon är det jag och kidsen hela dagen.

 



lördagskväll

Efter mycket möda så tog jag mig till sist till Paula och fick min efterlängtade tacos. Oj vad gott det var. Det skulle senare visa sig att mitt trevliga sällskap och goda mat skulle jag få betala dyrt för.


Jag fick ta min världpappas jobbbil ikväll, den skulle tydligen vara bäst rustad för väglaget. Dit gick det helt okej, jag tog mig fram om att att jag körde i cykelfart så kom jag fram med hälsan i behåll. Det har snöat hela dagen, och då verkligen vräkt ner. Titt som täck så har man hört något som låter som åska men då har det i stället varit träd som gått av och fallit ner. Väl hos Paula så är det något som säger mig att jag inte ska stanna för länge så vid 21 så beger jag mig. Jag slirar hemåt nästintill ensam ute på vägarna. Vejar för träd lite här och där men det går ändå fint. Svänger upp må min gata och där tar det ganska snart stopp. En gran ligger tvärs över vägen, orubblig. Där stod jag ensam i snöstormen. Jag känner att jag starkt kommer ogilla platsen jag bor på i vinter. Högst upp på en lång, lång väg utan lysen i skogen som i princip består av en snirklig backe.

 

Ringer i alla fall hem. Min värdpappa sätter sig i en annan bil för att hjälpa mig. Han kommer inte långt han för självklart är hela vägen full med träd. Jag börjar knacka dörr för att se om det finns någonstans jag kan parkera bilen så den inte behöver stå mitt i vägen men ingen öppnar. Under tiden så jobbar min värdpappa på med att såga träd. Jag inser att detta inte kommer gå så jag lämnar bilen och börjar gå till den andra bilen där min värdpappa är. Då var det bara en liten bit kvar. Vi sätter oss i bilen och kör, i sista backen upp till vårt hus tar det stopp. När vi har försökt ta oss upp fyra gången säger han Fuck. Där insåg jag att detta kommer inte gå. Lämnar även denna bil bakom oss. Nu är jag äntligen hemma. Snön faller utanför och träden faller som stickor. Hoppas innerligt att det inte faller träd över våra bilar inatt. Imorgon är min lediga dag. Jag vill göra något kul men är rädd att jag kommer sitta fast i huset. Min första dag i USA med snö är nu över, tack för det. Godnatt

 


Silver Bay i bilder


Ett snöigt Halloweenkaos

Det är Halloween men känns som jul. Har jobbat farm till nu. Jag och ungarna deltog i en Halloween parad och var på en så kallad Hallowen Fair. Den hölls i en skola, det fanns en massa kul lekar för barnen, en haunted korridor och lotterier. Det var lite kul när vi skulle gå i den läskiga korridoren. Tjejen vände efter tre steg, där blev det för läskigt för henne. Pojken tog min hand och ville bestämt klara sig igenom allt men även han ville vända efter ytterligare några steg. Det där med Halloween är verkligen stort här. Alla lägger ner mycket tid och möda på att hitta den perfekta kostymen och att pryda sitt hus med Halloween dekorationer. Det är pumpor och spöken i var och varannan trädgård



Sen vare det ju det där med att det känns som jul. När vi gått färdigt paraden så ser vi de första snöflingorna falla. Yes skriker ungarna, och No tänker jag. Det är för tidigt med snö nu. När vi väl är klara på skolan är det dags för operation köpa pumpa. Nu snöar det rejält. Vi tar oss fram till pumpastället som vid första anblick ser stängt ut men till sist så hittar vi en trevlig man som hjälper oss att sopa fram två rejäla pumpor under snön. In med dom i bagaget sen var det dags att ta sig hem. Vid det här laget så värker det verkligen ner och vi kör i snigelfart. Så plötsligt händer det, en Idiot till chaufför svänger ut framför mig där han/hon har väjningsplikt. Jag ställer mig på bromsen och vejer över på andra sidan vägbanan för idioten är på min sida vägen där jag ska köra. Jag lyckas precis undvika att köra in i idiotbilen då jag på nytt får veja för en annan bil. Tack och lov så går allt vägen till sist. Jag har aldrigt i hela mitt liva varit så här nära att krocka som idag. Med hjärtat pumpande i bröstet så lyckas vi till sista ta oss hem. Nu sitter jag i mitt rum och ser snön falla. Det är vitt och fint men ändå så fel, fe med snö. Förhoppningsvis ska jag Paula och Ute laga tacos ikväll och han en mysig kväll tillsammans. Det om jag lyckat ta mig härifrån då vill säga. Låt oss hoppas att jag inte snöa inne.

 



Fredag

Fredag idag igen. Idag på morgonen var det frost ute, kallt som tusan. Imorgon ska det snöa till råga på allt. Vad är det här? Jag som gick runt och svettades i ett par shorts för tre veckor sedan och imorgon blir det snö. Jag är inte redo för det, jag hade ju inte ens ett par vantar tills för två timmar sedan. Min lilla bil skulle få på sig vinterdäcken idag i alla fall, glad är jag för det. Vinterdäck på bilen är något som denna familj är ganska ensam om att förse sina bilar med vintertid i USA. Uch vintern här och då särskilt vintertrafiken här skrämmer mig.



Igår passerade jag fyra månaders sträcket i USA. Jag har precis startat  min amerikanska fotbollskarriär. Jag och pojken spelar morgon och kväll i källaren. Han kan in förstå hur en så fantastisk sport som amerikansk fotboll knappt existerar i Sverige. Ikväll jobbar jag längre än vanligt på grund av att föräldrarna ska på en fest. I och med rådande TV förbud till följd av dåligt beteende hos barnen ser jag en kväll fylld av fotboll framför mig. Trevlig fredag!




tisdag

Tiden rullar på, nu är det tisdag kväll och jag är precis hemkommen från en som slltid trevlig kväll med alla au pairer på Starbucks. Sitter och tänker tillbaka på helgen i Silver Bay och önskar att jag kunde åka dit nästa helg igen. Det var verkligen underbart att komma bort från allt här "hemma" ett tag.

 

Det har hänt en del här i huset de senaste dagarna. Pojken har gjort både det ena och det andra. Vill inte gå in på detaljer men det är mindre bra grejer om vi säger så. Idag på morgonen när jag kommer ner för att äta frukost så möts jag av min värdmamma och pojken sittandes i vardagsrummet inne i en minst sagt allvarlig diskussion. Min värdmamma hade inte sovit en blund senaste natten på grund av vad den lille pojken hittat på. Just nu är det himla jobbigt och påfrestande  att jobba. Ungarna slutar aldrig förvåna en. Jag kan absolut säga att jag ställs inför problem och utmaningar som jag aldrig skulle kunna föreställa mig innan jag kom hit. Som au pair och särskilt i dessa dagar så allt tycks vara upp och ner i detta hus så är tålamodet det bästa jag har.

 

Måste bara skriva en sak som gjorde mig himla glad. Skypade med Ellinor igår. Under vår samtal så bokade hon en biljett till New York. Vilken överraskning och vad kul det kommer bli att träffa henne här i USA. Synd bara att det är i maj och inte till helgen. Längtar som tusan nu. Saknar verkligen mina kära vänner där hemma.

 


Silver Bay

I fredags eftermiddag packade jag, Ute, Paula och Theresa in oss i bilen. Med Paula som chaufför, Ute som DJ och jag och Theresa som kartläsare så var vi redo. Vårt mål var Silver Bay, fyra timmar norrut i New York state nära gränsen till Vermont. Silver Bay är ett jättefint ställe som ligger mitt ute i ingenting. Anledningen till att vi åkte hit var att under vårt år i USA så måste vi gå i skolan, dvs ta 6 credits på collage. Genom att gå en weekendkurs i Silver Bay skrapade vi ihop 3 av dessa credits. Ja detta skulle då föreställa skola. Om skolan alltid var så här kul så skulle jag vilja gå i skolan jämt. Det har känts som semester! Vi har bott hur fint som helst, ätit underbart god mat haft några lektioner som varit allt annan än tråkiga. För att nämna några creative story telling, guiden nature hike, digtal photogarphy. Vi  gick genom ett så kallat haunted house och en massa andra kul grejer. I lördags kväll såg jag också min första stjärna falla. Min helg har varit kanon, jag hade gärna stannat ett par dagar till.


Om hur illa det kan gå med ett vapen i hemmet

I tisdags kommer en pappa hem till sin familj som han alltid brukar göra. Problemet vara bara att just denna dag var han lite extra arg. Han hämtar sitt vapen, skjuter sina två barn, slår ihjäl sin fru med en stol och avslutar det hela med att skjuta sig själv. Detta i ett samhälle en kvart från var jag bor, jag var där igår.

 

Barnen är i mina värdbarns ålder. Jag är bara glad att de inte kände dem, det hade blivit väldigt jobbigt då. Jag vet ändå flera som kände familjen och barn som var kompisar med de döda barnen. Hur förklarar man för sitt barn att ens kompis har blivit dödat av sin pappa?

 

Människor kan skaffa vapen hur lätt som helst i det här landet. Det är är helt galet. Tack och lov har inte min familj något vapenförråd men  hur det ligger till hos grannarna det har jag ingen aning om. Hua mig, fler än vad man tror sitter och trycker på ett gevär.

 


onsdag

Redan onsdagskväll. Den här veckan har rusat fram i raketfart hittills. Igår kväll var en trevlig kväll på Starbucks. Tog mod till mig och provade något nytt för en gång skull, Pumking spice latte. Blev en Frozen yoghurt på Frannies till efterrätt och rundade av kvällen med en sväng på Target. Väll hemma stupade jag i säng.

 

Denna kväll blir inte fullt så intressant, det blir boken,kudden och jag. Dagen har varit bra annars, tog en promenad med Theresa i ösregnet, skrev klart min uppsats och kollade på Bonde söker fru. Kvällens arbetspass bjöd på en överraskning. Tjejen hoppar av bussen och säger att hon ska börja på karate idag. Så var det med det. Hem, snabb middag, ta reda på var karatestället ligger och ge sig av. Om vi nu ska vara noga så hette det visst inte karate utan Martial Arts. Så på måndagar och onsdagar kommer det nu vara Martial Arts på schemat för tjejen!



 


Bilder från city i söndags


Måndag igen

När jag yrvaken kommer ner i köket idag på morgonen så finner jag ett kuvert liggande på min plats. Det är från tjejen. Inuti kuvertet finner jag ett A4 långt förlåtberv. Hon ber förlåt för att hon var inne i mitt rum och tog tuggummi, även för att hon och pojken tog min jacka och använde i deras lek igår. Ja, jag blev riktig orolig ett tag när jag kom hem igår och inte hittade min jacka. Kunde verkligen inte förstå vart jag gjort av den. I brevet bad hon mig också att för allt i världen att inte åken hem för skulle hon gråta konstant i två veckor. Jag blev glad för brevet och hoppas nu att jag slipper objudna tjuvar på i mitt rum. Ska prata mer med tjejen om allt ikväll. Hoppas att kan fortsätta ha en bra relation men det tror jag allt.



Morgonen var för övrigt lite smått galen. Jag står och pratar med min värdmamma om brevet och om samtalet som hon hade med tjejen igår kväll. Vid halv 8 inser jag att det är måndag och pojken ska vara hos sin terapeut om 30 min. Herre jösses, nu var det bråttom. Ingen lunch var gjort, pojken hade varken ätit borstat tänder eller klätt på sig. Vi tog oss dit nästan i tid....



Nu är klockan halv 3, och jag jag lade för en stund sedan på på med mamma och pappa. Eller säger man ens lägga på när man pratar på skype? Idag har varit en riktig skypedag. Har hunnit att prata med Sofie, Emma, Emilia och nu senast mamma och pappa. Hoppas få till ett samtal med Hanna också innan det är dags att möta barnen vid bussen:)

 



Lite om min helg

Har  haft en fin fin helg. Igår lördag jobbade som vanligt. Kom hem, åt en macka, pratade med min värdmamma om att ungarna går in på mitt rum kollar igenom mina lådor och tar ätbara saker, främst tuggummi. Var lite orolig för att ta upp det men nu var jag helt hundra på att det faktiskt inte är jag som tuggar i sömnen utan att de faktiskt går in i mitt rum och till och med öppnar oöppnade paket och tar för sig. Blir arg nu när jag skriver bara för att jag tänker på det. Hade egentligen inte tid att med det samtalet igår men jag var så himla arg så jag kände att jag var tvungen att ta det igår efter jobbet då jag hade färska bevis som jag upptäck på morgonen. Min värdmamma tog det bra och trodde mig utan tvekan. Hon blev lite bekymrad vilket man kan förstå. Vi kom i alla fall fram till att hon ska prata med barnen och inte jag. Ser med spänning fram emot var detta kommer leda.  Efter mitt lilla samtal så var det bara att slänga på sig jackan igen och ge mig av. Träffade en ny tjej som kom hit för en vecka sedan. Hon var från Sverige och var himla trevlig, henne träffar jag gärna igen. Enda problemet där är att hon bor en bit ifrån. 35-40 minuters bilkörningen hem till henne är inget vidare kul. På kvällen var jag med Ute, Paula och Theresa. Kollade på The Pursuit of Hapyness och åt kladdkaka. Fint som tusan!



Idag har jag, Paula och Ute varit inne i underbara NYC. Vi hade en kanon dag med lite promenerande längs Hudson floden. Det är så himla fint där och det finns så mycket att titta på. Vi var även och kollade på de demonstranterna som håller till i på södra Manhattan, främst på Wall street. Fascinerande att se, jag kan knappt förstå det. Vissa människor har bott ute på gatan i en månad nu. Alla kämpar det för ett bättre USA.

Dagen avslutades med lite shopping i SoHo. Idag såg jag förresten min första kändisar inne i NYC, som jag längtat. Blev dock inte som jag tänkte. Jag har självklart föreställt mig att jag skulle få syn på en och annan amerikansk kändis men icke. Idag så såg jag Efva Attling och Eva Dahlgren shoppandes i folkvimlet i SoHo.


Fredagkväll med vänner, Fudgie the Whale och Trivial Pursuit =)


torsdag

Veckan so far, inte så mycket att hurra för. Måndag var Columbus Day, ytterliggare en helgdag. Alla barnen skulle vara hemma och fira att det var denna dag som Columbus upptäckte Amerika för en herrans massa år sedan. Jag kan förstå att USA har det kortaste skolåret i världen med tanke på alla helgdagar. Under dagen han vi bland annat sätta ett rekord. Vi spenderade tre timmar i lekparken. Detta var ett under då de annars brukar klaga och vill åka hem efter en kvart. På kvällen så skulle jag och mina vänner avnjuta Westchester Countys Bästa burgare. Ja restaurangen som ligger två min får mitt hus har faktiskt fått pris för sina hamburgare. Vilken Ripp off det var som pojken skulle ha sagt. Smaklösa burgare på en för lite tallrik är inget man längtar tillbaka till.

Tisdag var det skola för min del och en allmänt ledsam dag. Man satt ju och läste i förberedelseböckerna innan man åkte om hemlängtan och kulturkrockar och så vidare. Detta skulle med största sannolikhet uppenbara sig som starkast efter tre, fyra månader. Banne mig jag tror böckerna har rätt. Sitter nu här efter 3,5 månader i USA och känner mig allmänt trött på det här livet, stör mig på en massa saker och känner att vardagen kan vara lite grå ibland. En riktigt kul kväll på Starbucks räddade min tisdag.

Nu är det torsdag och jag är precis hemkommen från en promenad med Ute och Theresa. Vi har hittat en gata med lite mindre trafik där man kan gå utan att riskera livet så promenad har det blivit både igår och idag. Livet rullar på. Jag ska försöka vara lite mer positiv och se fram emot helgen.

 



Stuarts Farm

Idag fick man dra på sig shortsen igen och göra sig redo för en riktigt het höstdag. Jag och Rebecka åkte till Stuarts Farm där oktober månads LCC-möte skulle hållas. Jag blev milt sagt förvånad över att se hur mycket folk det var där. Alla med ett och samma mål, plocka äpplen. Eftersom jag inte kände för att lägga 25 dollar (helt galet!) på en liten påse  egenplokackade äpplen så nöjde jag mig med att strosa runt och kolla lite på alla äppelträd och äppelplockare.
Avslutar denna lilla bildserie med en bild jag tog igår när jag var med ungarna i lekparken. Hösten kan vara bra fin ibland.

Mitt i veckan uppdatering

Bad min värdmamma köpa lite köttfärs så jag kunde göra köttbullar. När jag kommer hem från skolan igår så hittar jag 1,5kg köttfärs i kylen. Hon var inte sparsam hon. Ställde mig och stekte på fram till att jag skulle möta barnen vid bussen. Nu har jag köttbullar så det räcker fram till jul minst och köttbulleoset ligger fortfarande kvar i huset. Idag blir det dock inte köttbullar till lunch. Jag och Paula ska prova ett nytt Diner här i närheten. Innan dess måste jag dock göra lite nytta. Sitter med läxa både till min kurs som jag går till varje vecka men även till en weekendkurs som jag ska på den 21-23 oktober i Silverbay en bit upp i New York state. Känns som att man har tappat det där med plugg och att skriva uppsatser. Försöker plugga på med dagens lunch som motivering.

 



Söndagskväll

Söndag kväll och jag tittar tillbaka på en väldigt jobbig vecka som ändå fick ett bra slut. I fredags var en näst intill heldag med barnen. Pojken öppnade massagestudio. För en cent kunde man få en massage, jag tror jag spenderade sju cent på massage den dagen. Det är även därifrån jag kommer nu. Frågade om massagestudion var öppen en söndagskväll som denna och det var den. Pojken är så glad att hans så kallade business går bra, för pengarna han tjänar ska de båda barnen köpa ett hus tillsammans, det är deras mål, i alla fall var det det i fredags. Sådana saker kan förändras fort.

 

Denna helg har varit lugn och skön. Jobbade min fem timmar igår som vanligen sen fick även jag äntligen ta helg. Spenderade resten av lördagen på ett släktkalas för en nioåring. Paulas värdbarn fyllde år så han ställde till med kalas. Jag och Ute kände oss lite bortkomna bland alla släktingar med det var det värt eftersom vi enligt Ute fick smaka på det godaste hon någonsin ätit, Fudgie the Wale. Vi talar om en glasstårta. Åh jag kommer sakna glassen när jag åker härifrån, glass är en av få saken de gör bättre i USA än i Sverige.

 

Idag låg jag i sängen till 9.20. Det är rekord sedan jag kom hit då jag nästan alltid annars måste vara uppe med tuppen. Plockade upp Ute och Paula sedan åkte vi till Danbury. Brunchade på Cheesecake Factory och spenderade en massa pengar i köpcentret. Inhandlade bland annat en höstjacka och halsduk. Nu är jag redo för höst i New York. Har hör att det ska vara den bästa årstiden här, hoppas det stämmer.

 


RSS 2.0