Mer Thanksgiving

Efter sju timmar i ugnen kommer äntligen kalkonen ut god och glad. Som jag skrev tidigare så åt vi vår Thanksgivingmiddag på fredagen även kallad Black Friday, USA:s största shoppingdag. Så på fredags eftermiddagen satt vi äntligen samlade, jag, min värdfamilj, moster med familj och mormor runt bordet redo att hugga in. Alla familjer har väldigt olika traditioner och recept och gör sina egna varianter på maten vid Thanksgiving. Särskilt stuffingen, röran som man fyller kalkonen med. På vår bord fanns förutom kalkon sötpotatis med marshmallows, ärtor, stuffing, potatis, sås och tranbärsgele. Jag blev verkligen hur mätt som helst efter maten men värre var att jag blev trött, så trött att jag kunde ha somnat på fläcken. Det undgick inte någon runt bordet hur mycket jag behövde en tupplur. Morbror P som jag förövrigt gillar jättemycket, en intressant och rolig man att prata med berättade att det finns ett ämne kalkonen som gör att man blir trött. Så var det med det. Efter lite vilande så åkte jag för att träffa några svenskar och en norsk på kvällen. Vi åt mat (igen) och bara pratade och umgicks.
Lördag och jag och Ute var innen i NYC fråm morgon till kvällen, vi shoppade i vår favoritbutik i SoHo, Bandy Melville, åt pasta i Little Italy, kollade på folk i Washington Squere Park, strosade runt och trängdes med em massa människor på Times Squere.
Idag är det söndag och första anvent fast det mäsks inte här. Anvent är ingenting man firar i USA. Har hittat en ljusslinga i en låda i mitt rum, hoppas den fungerar. Med den tillsammas julte får jag skapa min egen lilla julkänsla i mitt rum. Denna helgen bytte vi så jag var ledig igår och jobbade idag i stället. När jag inte jobbat så  har jag varit med Ute och Paula, kul som alltid. Imorgon är det måndag igen och allt börjar om på nytt. Idag är det också 27 november vilket betyder att jag nu har varit i USA i fem månader.

Happy Thanksgiving!

Thanksgiving idag, en dag för familjer att samlas, äta kalkon och vara tacksamma för vad man har. Ser verkligen fram emot Thanksgivingmiddagen men tyvärr så får jag vänta tills imorgon. Har ägnat morgonen åt att städa tjejens rum. Det var en total katastrof. Fyllde en en stor svart sopsäck med skit och rensade ut en massa, massa böcker. Problemet med det rummet är verkligen att det är för mycket grejer och för lite plats och att tjejen är sämst på att hålla reda på sina grejer. Har även hållit allmän ordning på barnen fram till att kusinen och hans föräldrar kom vilket de gjorde för en timme sedan. Hoppas att Ute kan komma från sitt hus senare så vi kan umgås lite. Imorgon firar vi mer i detta hus så nu gäller det bara att får dagen att gå.



Tisdagstradition - Starbucks och en tur till världens bästa Target



måndagmorgon

Konstigt hur ens humör kan vända så snabbt. Somnade nöjd och glad igår vaknade likadan idag på morgonen. När jag sen kommer tillbaka från busshållplatsen så är jag allt annat är på gott humör. Att få barnen redo för skolan idag var ingen dans på rosor. Jag tror inte jag kan få er att förstå hur svårt det kan vara och hur mycket det kan ta på krafterna att få en sjuåring att borsta tänderna, klä på sig, bädda sängen och stänga av taklampan. Jag förstår det inte själv men ibland är det nästintill omöjligt. Skippar detaljerna, pojken gör i alla fall allt annat än det han ska göra och allt är alltid någon annans fel. Efter en otroligt frustrerande morgon är jag nu på bättre humör igen tack vare Nicole. En pratstund på skype kan verkligen göra susen. Skulle pratat med Sofie också egentligen men hon verkar inte dyka upp. Saknar er där hemma och längtar tills vi ses igen. O nu så loggade minsann Sofie in på skype!



Hej

Ser att det var ett par dagar sedan jag skrev nu så får ta en liten genomgång på vad som föregått egentligen de senaste dagarna. På fredagen spelade jag ungarna bowling. Jag förlorade och barnen vann en gång var, bättre resultat kan det inte bli med tanke på husfriden! Att jag sedan blev retad för min förlust det är en annan femma.

På kvällen var jag med Theresa, vi åt pizza och gick på bio. Vi såg filmen som de flesta andra också såg, Breaking Dawn part 1. Hur dessa Twilight filmer kan vara så populära kan jag inte förstå. Trams enligt mig och Theresa, det händer ju ingenting men nu vet vi det i alla fall.

Lördag och jag var ledig, händer inte allt för ofta. För att vara exakt så är jag ledig var fjärde lördag. Låg och drog mig i sängen för att sedan gå upp och göra en pannkaksfrukost. Meningen var sedan att jag, Theresa och Ute skulle spela tennis. Laddade och redo för lite spel kommer vi till tennisbanan och ser då att den är stängd för i år. Vad gör vi nu då? Det tar inte många sekunder att komma på en ny aktivitet. Trettio minuter senare ligger vi i min säng, äter glass och kollar på film. Tänk så hälsosamt, tennis byts ut mot glass.

På kvällen sätter jag mig i bilen och kör hem till Ida, en relativt ny men trevlig bekantskap. Vi äter middag på en restaurang och avslutar med kvällsfika på Starbucks. Att spendera en hel kväll med att bara prata svenska var ett tag sedan jag gjorde. Skönt att inte behöva tänka ett dugg på vad man ska säga och bara låta orden komma.

Väl hemma så möts jag av min värdmamma som sitter och jobbar(som vanligt). Babblar med henne i ca 40 min. Alltid lika intressant att ha kvällssamtal med henne. Dessa samtal kan verkligen handla om allt mellan himmel och jord. Lördagskvällens pratstund bjöd bland annat på lite mer info om hennes mamma och lite bollande av nya idéer till hennes företag. Inte att glömma, fick en genomgång av hur viktigt det är att träna magen när man är gravid annars så finns risken att magmusklerna delar sig och aldrig går tillbaka. "Emma, call me when you're pregnant and I will show you how to do."



Denna dag har handlat om shopping och inget annat. Efter ett par relativt sparsamma veckor så var det äntligen dags. Jag och Ute åkte till ett stort outlet shoppingcenter i Woodbury. Min skörd blev större och bättre än vad jag väntat. Det är sant, shopping gör dig lycklig! På min säng ligger just nu prydligt uppradade: två små handväskor, en klänning, en tröja, tre på Converseskor (kostade tillsammans $65, nästan för bra för att vara sant) och en ring.

Ny vecka imorgon, tiden rusar iväg och jag har snart varit här i fem månader. På torsdag är det Thanksgiving, jag ser fram emot att få sätta tänderna i kalkonen och pumpapajen.

 



onsdag

Efter andra dagen hemma så känns det som att man är inne i gängorna igen. Blir dock påmind om att jag spenderade delar av förra veckan i ett soligt Florida då jag tittar mig i speglen och möts av en solbrunt ansikte i stället för ett likblekt vilket är trevligt.

 

Inatt kom tandfen till pojken. Hans lilla mjölktand böts ut mot sju dollar. Nu är båda framtänderna  borta i övre tandraden och han har världens sötaste leende.

Idag var det bara  halvdag för barnen i skolan likadant på fredag. Jag och Ute möttes lite tidigare på busshållplatsen och beklagade oss över att barnen knappt går i skolan då de har alla dessa helgdagar och annat trams. Kändes lite bättre då. Så kom i alla fall skolbussen och droppade av ett gäng barn. Mina var på gott humör tack och lov. Vår eftermiddag och kväll fördrevs på bibblan där vi gjorde research om tigrar. Drack varm choklad i en supermysig liten bokhandel. Jag och pojken spred info om de utsatta tigrarna som jagas av tjuvskyttar. Han formulerande även ett brev till Obama gällande tigrarnas utsatthet.

Kyckling till middag, surprise, surprise! Avslutade min arbetsdag med att skåda en karateklass och bada de små barnen.

 



Hejdå Florida

Sista dagen i Florida och jag sitter på Stabucks och sörplar lite kaffe medan övriga familjen hänger vid poolen de sista timmarna. Kände att det räckte med sol och bad för idag. Har trots allt spenderat hela förmiddagen med barnen vid poolen. Det har varit kul att vara här men det ska bli skönt att komma hem igen, träffa kompisarna och kunna stänga in mig på mitt rum när jag vill ha en stund för mig själv.

 

Igår var jag ledig. Det var fint det, låg vid stranden mest hela dagen. Badade läste min bok, letade snäckor och kollade hör och häpna på en delfin som simmade runt i havet.

 

Som jag skrivit innan och som jag fortfarande håller fast vid så är amerikanarna ganska så inskränka i sitt eget, att det finns en värld utanför USA har de svårt att förstå. En sak de ändå har gett en chans som inte är från USA är böcker. Var och varannan kotte har legat och läst Stieg Larsson vid poolkanten. Lite kul tycker jag.

 

 


Fredag i Captiva

Min dag började idag vid 05.30, inte vad jag hoppats på men ändå något jag räknat med då jag lever med en utav USA:s mest morgonpigga familjer. Vi håller till i en fin lägenhet och jag har mitt lilla krypin på övervåningen. Det är som en balkong vilket är trevligt på sitt sätt men ingen höjdare när lillkillen sätter på tv:n och tänder taklampan långt innan jag känner för att vakna. Jag sover ju i princip i köket och vardagsrummet, bara lite högre upp.

Förmiddagen spenderade jag med barnen vid poolen, inte helt fel med tanke på att det faktiskt räknas som jobb för min del. Under tiden var föräldrarna kvar på hotellet för att träna och jobba. Jag tycker det är lite synd att de inte kan koppla av och släppa jobbet för ett par dagar men antar att det är så när man driver eget företag. Särskilt min värdpappas telefon ringer stup i kvarten, han har aldrig en lugn stund.

På eftermiddagen hade jag en liten egentid. Låg vid poolen och läste. Det var skönt  "Det här ska ju vara semester för dig med" som min värdmamma sa. Tack för det.

Min värdfamilj är även en familj med väl invanda rutiner. Hemma så börjar middagen alltid förberedas vid 17.00. När man är på semester i Captiva så gäller det att sitta på en restaurang vid samma tid för att kunna se solnedgången vid 17.41 för att vara exakt. Igår gick vi till restaurangen de alltid går till första kvällen, vi kom i tid till solnedgången men värre var att det var lite moln i vägen. Ikväll gick vi till en kul restaurang, The Bubbleroom. Det var som att sitta och äta i ett museum för det fanns så mycket gamla och roliga grejer att titta på överallt. Vid 17.30 har vi ännu inte fått in desserten. Viktigt, viktigt, när det är semester på Captiva så äter man alltid dessert efter middagen. Jag antar att de gör nästan samma sak varje år. Den största skillnaden är förmodligen att den femte familjemedlemmen varierar från år till år. Detta året råkar det vara ingen mindre än jag. När vi väl får in desserten så slänger vi bokstavligen i oss den för att sedan springa ut till golfbilen. Ja här på området som är väldigt stort så tar vi oss runt med en golfbil. Efter en galen tur med golfbilen kommer vi fram till stranden, vi missade precis solnedgången. Nu har vi två kvällar på oss att se den perfekta solnedgången.

Ikväll tog jag mig en promenad på området. Det finns inte så mycket att göra för mig då jag inte känner några andra här förutom familjen. Hittade i alla fall mysigt café där jag köpte mig en kopp kaffe och läste min bok.

Nu är det dags för min andra natt i mitt lilla balkong-krypin. Natti Natti


Den här bilden tyckte min värdmamma att mina "riktiga" föräldrar skulle se. Instängd i en bur. "Det är så här du har det Emma, vad ska dina föräldrar säga? haha" Som tur är så är det ju faktisk inte så illa:)

Florida

En liten uppdatering. Har precis anlänt till Captiva Island, Florida med värdfamiljenfamiljen. Poolen och Mexikanska golfen är precis utanför fönstret. Jag tror vi kommer ha det bra här :)

Helgen

Vill börja med att skriva att denna helg har varit riktigt bra. Efter att jag jobbat mina fem timmar igår så tog jag en snabb dusch och gjorde mig i ordning för att möta Ute, Paula och Theresa vid tåget. Vårt mål var att få en bit god mat i magen och sedan ta oss vidare till en stand up comedy club en bit upp på Brodway. Väl där så hade vi jättekul. Komikerna var bra men ibland hängde man inte riktig med då de använde konstig slang som vi aldrig hört men då kunde man alltid skratta åt någon i publiken . Där fanns några fina exemplar. En kvinna vid namn Dotsi hade det galnaste skratt jag någonsin hört. Hennes man fick ta henne därifrån innan showen var slut. Hon kunde helt enkelt inte vara kvar så som hon vrålade och skrattade. Jag tror hennes man skämdes.

 

Idag söndag fick vi timma extra sovmorgon då klockorna ställdes om inatt. Det var välbehövlig. Idag har jag även gjort min tennis premiär. Omdöme, kul men svårt. Förutspår även en grym träningsverk i höger axel imorgon. Efter det bakade vi kakor och kollade på en dålig film. Filmen var så dålig att den blev bra. Det är imponerande. Kvällens filmtips 17 and betrayed. Du vet aldrig vad som kommer näst och du skrattar även fast det egentligen är himla tragiskt.

 

 

 


Making Käsespätzle


Fredag och barnen var äntligen i skolan igen, så himla skönt. Jag och Paula satte oss i bilen för att köra till collaget för att ha vår fjärde Buissnes English lektion. Efter 10 min tittar Paula på klockan och säger "Åh vad bra, idag kommer vi ju faktiskt vara där i god tid" Trodde vi ja.... Vi kommer fram när det är 20 min kvar av lektionen. En lastbil hade vält på motorvägen vilket gjorde att det tog 1 timme och 45 min att ta sig till skolan i stället för 30 min. Som pricken över i:et körde även en annan bil in i oss bakifrån. Hennes förklaring till detta: "Oh, I took my eyes off the road" Kanon! Som tur var körde vi så sakta så vi det hände inget mer än att bilen fick lite skråmor där bak.

 

På kvällen bjöds det på Käsespätzle med Ute, Theresa, Saskia och Paula. En väldigt typisk tysk rätt, bestående av Spätzle, som vi dagen till ära gjorde från grunden. Smakade lite som pasta, gott. Denna Spätzle blandades sedan med ost så att den smälte och toppades med rostad lök.

 


Bronx Zoo

En dag på Bronx Zoo med barnen. De var himla snälla idag så det var inga problem. Att man sedan har lite Maraboue Mjölkchoklad i väskan att muta med om humöret tryter underlättar ju alltid. Bäst enligt dem var tigrarna. Efter dagens intryck så har både bestämt sig för att viga resten av sina liv åt att rädda de få tigrar som finns kvar i världen.



No Halloween in town

Måndag, tisdag, onsdag har passerat denna vecka och jag är redan helt slut i kolan. Helgens snö har ställt till med mer trubbel än vad någon kunde ana. Har inga exakta siffror men hur mycket människor som helst är utan ström. Jag är ändå väldigt lyckligt lottad då min gata verkar vara den ända med ström i vår lilla ska jag kalla det by. Vågar knappt tänka på hur kallt det måste vara att sitta i ett hus utan värme nu när det är så kallt ute. Barnens skola har inte heller någon ström så jag har spenderat veckans första dagar med två extremt energifyllda ungar därav min trötthet. Imorgon gäller samma sak, ingen ström, ingen skola.



"Do you know that Halloween is cancelled in town?"

"Yes, I do"

"What do you think about that?"

"Well, I think.....blablaaa....blaa...."

En annan udda sak som hänt till följd av snöstormen är att Halloween blev inställt. Ja det blev faktisk inställt. Jag tycker det låter helt knäppt. Vad händer till jul? Finns det en risk att jul också blir inställt om vädret inte är som det ska? I och med att Hallowen blev inställt så fick inte ungarna gå ut på årets höjdpunkt "Trick or Treat" i måndags. Jag tycker faktiskt lite synd om dem. Folk satt inne och frös i sina stugor utan ström och det låg en massa träd och elledningar överallt. Det var helt enkelt för farligt att gå ut.

Själv fick jag göra min röst hörd i TV gällande att Halloween blev inställt. Kommer ut från mataffären med en kasse bananer i måndags när en reporter och hans kameraman kommer fram till mig och gör en intervju. När allt är över minns jag knappt vad jag har sagt. Tror jag är glad att jag slapp se mitt första framträdande i amerikanskt TV. Det kan inte ha varit vackert.

 



RSS 2.0