Making Käsespätzle
Fredag och barnen var äntligen i skolan igen, så himla skönt. Jag och Paula satte oss i bilen för att köra till collaget för att ha vår fjärde Buissnes English lektion. Efter 10 min tittar Paula på klockan och säger "Åh vad bra, idag kommer vi ju faktiskt vara där i god tid" Trodde vi ja.... Vi kommer fram när det är 20 min kvar av lektionen. En lastbil hade vält på motorvägen vilket gjorde att det tog 1 timme och 45 min att ta sig till skolan i stället för 30 min. Som pricken över i:et körde även en annan bil in i oss bakifrån. Hennes förklaring till detta: "Oh, I took my eyes off the road" Kanon! Som tur var körde vi så sakta så vi det hände inget mer än att bilen fick lite skråmor där bak.
På kvällen bjöds det på Käsespätzle med Ute, Theresa, Saskia och Paula. En väldigt typisk tysk rätt, bestående av Spätzle, som vi dagen till ära gjorde från grunden. Smakade lite som pasta, gott. Denna Spätzle blandades sedan med ost så att den smälte och toppades med rostad lök.